Boerenlandvogelbescherming

Meer nesten en kuikens opsporen, met minder kans op verstoring en predatie? Dat kan met 4D Boerenlandvogelbescherming: een slim totaalpakket van drone, camera en dashboard. Ontwikkeld vanuit de praktijk in kernweidevogelgebied Krimpenerwaard.

Vrijwilligers zijn onmisbaar bij de bescherming van weide- en akkervogels. Maar door het inzetten van drones met de juiste camera’s en slimme software kan het aantal nesten en kuikens dat zij vinden flink omhoog!

Een drone kan in korte tijd een groot gebied in beeld brengen. Hij laat geen geursporen achter en werkt nauwelijks verstorend. De objectieve beelden helpen niet alleen bij last-minute beslissingen, maar ook bij het monitoren en bijsturen van beheer op langere termijn.

Hoe werkt het?

De 4DPN Boerenlandvogeldrone kan zowel automatisch als handmatig worden bestuurd. De Smart Camera maakt 100% gesynchroniseerde warmte- en daglichtbeelden, die direct te zien zijn in de bijbehorende app. Interessante ‘hotspots’ worden automatisch uitgelicht. Zo kan de gebruiker snel beoordelen wat er in het veld ligt of loopt, zelfs van een paar kilometer afstand. En de locatie plus classificatie vervolgens eenvoudig vastleggen.

Inzicht in beheer

Uniek aan 4D Boerenlandvogelbescherming is het Drone Dashboard. Hierin zijn alle beelden en waarnemingen terug te zien, om ze ook na het vliegen (verder) te kunnen analyseren en annoteren. Bovendien zijn ze te combineren met gegevens uit externe bronnen. Zo krijgt bijvoorbeeld een gebiedscoördinator snel en makkelijk inzicht over grotere gebieden en tijdsperiodes. En kan hij of zij gefundeerde beslissingen nemen én verantwoorden.

De komende seizoenen zullen we het dashboard uitbreiden met nog meer mogelijkheden, in nauwe samenwerking met huidige en toekomstige gebruikers.

Highlights

  • Eenvoudig vliegen, tot 30 minuten op één accu
  • Efficiënt beoordelen door exacte combinatie warmte- en daglichtbeeld
  • Uitstekende digitale beeldkwaliteit, zonder ruis
  • Automatische filtering van hotspots
  • Waarnemingen direct vastleggen én later terugzien
  • Dashboard voor nog meer overzicht en inzicht in beheer
  • Inclusief uitgebreide training en support

Meer weten?

Wilt u meer informatie, een live demonstratie of een vrijblijvende offerte: we helpen u graag! Mail naar info@4d-precisienatuurbeheer.nl of bel 06 1960 6940.